Category Archives: Ikke kategoriseret

Konkurrence: Gæt en mad!

Vores ferie er jo snart slut. Og vi er nysgerrige.

Vi vil virkelig gerne vide hvem der har kigget med på bloggen, så nu laver vi lige en lille hurtig konkurrence så folk gider smide en kommentar. Nu er der trods alt en (lille) præmie på højkant.

Konkurrencen lyder som følger:

GÆT EN MAD! HVILKEN SLAGS MAD ER DET PÅ BILLEDET (DEN LYSEROEDE/HVIDE TING)?

Altså – skriv en kommentar i kommentarfeltet indeholdende dit svar (Og også gerne lige om i har gidet læse bloggen).

Konkurrencen slutter søndag aften kl 20.00 (Vi skal nok checke for kommentarer der er røget i SPAM filteret inden). Der trækkes selvfølgelig lod blandt alle de rigtige svar (eller det der kommer tættest på).

Og Præmien?

Det er da det her lækre par strømper købt i Seoul’s undergrund. De passer cirka en størrelse 39, men andre størrelser går da nok også 🙂

Tilbage i Seoul

Så er vi tilbage i Seoul. I formiddags tjekkede vi ud af vores hostel i Suwon og hoppede på metroen mod Seoul. Seouls metro system forgrener sig langt uden for selve byen, så ud over almindelige tog kan man også komme langt omkring med metroen. Vi var så heldige at linien til Suwon kørte lige ind til vores hotel i Seoul.

Da vi ankom til vores hotel var værelset endnu ikke klar, så vi gik ud og fandt noget frokost og brugte eftermiddagen på at shoppe lidt i Insadong området. Området er fyldt med små spændende butikker, der primært handler med figurer og andre nips ting 🙂

Efter vi havde fået stillet shopping trangen, gik vi tilbage til hotellet og fik vores værelse, inden vi gik ud for at finde noget aftensmad. Det blev til sushi med nuddel suppe. Nam nam.

I morgen vil vi lave lidt sight seeing og i morgen aften vil vi tage ind og se en baseball kamp, koreanerne er vilde med baseball, så det skal nok blive sjovt.

Højt at flyve – dybt at falde

I dag har vi lavet alle de ting som mindst en af mødrene ikke sætter pris på at vi gør.

Vi havde egentlig planlagt at hovedattraktionen for dagen skulle være Gyeongju Handicraft Village – altså et sted med en masse kunsthåndværk som sten og keramik. Og det var meget kedeligt og meeeget stille. Vi kiggede i et par butikker med keramik og smuttede hurtigt igen.

Vi satte derefter kursen mod den her:

Det tog en bus og en lidt omvej på gå-ben, for det er altså ret svært at se hvor sådan en fætter holder til på jorden.

Vi fandt derhen – og Alice bad frygten for højder når der ikke er “noget under gulvet andet end luft” om at gå væk – og steg om bord.

Ballonen er sådan en enorm Helium-ballon med en kurve-ting under. Ballonen styres fra jorden af en motor med en wire spændt til ballonen, som så giver ballonen lov til at hæve sig 150 meter over jorden. Så står man så der oppe og nyder udsigten i 15 minutters tid, hvorefter motoren så hiver i wiren så ballonen atter kommer til jorden.

Det var fantastisk. Som Alice udtrykte det, så virkede det slet ikke farligt.

Det var enormt fedt – vi er begge to rimelig hooked på at vi en dag skal flyve med en rigtig luftballon.

Da vi så var sikkert nede på jorden igen havde vi jo rigeligt tid til at finde ud af hvad resten af dagen skulle bruges på.

Vi endte med at tage ud til Gyeongju World, som er en forlystelsespark ala Djurs Sommerland. Rigtig Korea agtigt med en masse farver og høj musik.

Vi fik købt et turpas med turist-rabat, og så skulle vi ellers ind og prøve rutchebaner.
Mads blev lokket med op i den største og vildeste af dem – og den var fantastisk. Piraten i Djurs sommerland kan virkelig godt gå hjem og vugge. Phaeton var SÅ fed. Det er sådan en rutchebane hvor man sidder med “frie ben” og så hejses man op og så går det ned ad – rundt og rundt og rundt og så lige et par twist 360 grader om sin egen akse og nogle skarpe sving. PERFEKT.

Turen var utrolig lang – meget længere end normale ture i rutchebaner, men som det også ses på de billeder Mads har taget er banen enorm.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/ENkDgPMT-Ac" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/In-03cJDrQc" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Mads syntes også turen var god, men fik det lidt dårligt af turen 😉 Så han blev på jorden mens Alice fik koreanske venner i den koreanske udgave af “Det gyldne tårn” og i en rutchebane der foregik inde i et helt mørkt rum. Meget underligt at køre i rutchebane hvor man ikke kan se banen – man aner jo ikke hvad det sker. Jeg er sikker på at man føler det meget vildere end det egentlig er. Sjov var turen i alt fald.

Parken havde endnu en rutchebane som Alice var alene oppe i. Det er virkelig verdens værste rutchebane. Meget smertefuld. Man slår sig simpelthen så meget at det var helt forfærdeligt. En gammel slidt svend fra 1991 der burde på pension for længe længde siden. Av for dælen hvor gjorde det ondt i kroppen at køre i den. Man nyder overhovedet ikke suset pga at det gør så ondt. På en rutchebane entusiast side har jeg efterfølgende set at en mand med 428 forskellige rutchebaner på programmet nævner den her som den allerværste af dem. Det ville jeg godt have vidst inden. Til gengæld nævner han den anden som vi også fandt fantastisk som den 2. bedste.

Når man i sådan en forlystelsespark er hvide, er man en ligeså stor attraktion som forlystelserne. Der bliver skreget og råbt “Hello” og “Hi!!!” mange gange efter en. Når der så pludselig dukker en anden hvid mand op midt i parken, så er det lidt lige somom at man kender hinanden. Det betyder at man smiler meget stort til hinanden og man hilser da også lige. Vi er trods alt begge to aber i den koreanske zoo.

Alice skulle selvfølgelig lige prøve en ekstra tur i den vilde Phaeton inden vi sluttede af i det gamle pariserhjul inden vi begav os hjem ad. Mads blev pænt på jorden denne gang 🙂

Vi tog igen bussen ind til byen. Spiste pizza til aftensmad og vendte så snuden hjem til vores værelse.

I morgen rejser vi herfra. Vi skal med toget klokken 10.45 og regner med at være i Suwon omkring kl 15.00. Det ligger ca. 60 km fra Seoul. I Suwon har vi 3 overnatninger inden vi rejser ind til Seoul hvor vi har 4 overnatninger inden vi rejser hjem igen.
Vi ved ikke helt om vi har adgang til internet de næste dage, men det vil tiden vise.