Med superexpress tog til Tokyo – Japan dag 14

Vi stod op og pakkede vores tasker. Ludvig nåede lige en lille lur inden vi skulle med toget til Tokyo.

Vi fandt rimelig let det spor vi skulle med fra og efter lidt eftersøgning også en elevator til sporet. Japanerne er ikke de alle bedste hvad der kommer med skiltning til handikap og klapvogns venlig adgangsveje. De findes dog for det meste, og når man kommer med 2 stor kufferter og en klapvogn så kan det godt betale sig at kigge lidt efter det.


Kort tid efter toget var afgået fra Kyoto gik det med fuld hastighed mod Tokyo. Gennemsnitshastigheden inkl. stop undervejs var 212 km/t.


Da ankom til den første station i Tokyo stod der en lille japaner af toget. Og i den korte tid de stod og ventede på at komme af inde i toget blev de så gode venner at det blev en helt afskedsscene:


Da vi nåede Tokyos hovedbanegård fandt vi vores hotel ikke langt fra banegården. Vores værelse var ikke klar endnu. Så vi stillede vores bagage og smuttede over til kejser paladset ikke langt fra hotellet. Det var dog ikke meget man fik lov at se.


Da vi kom retur var vores kufferter slæbt op på vores værelse på 12. etage. Det viste sig at være et lille bitte hotelværelse. Badeværelset med badekar var næsten større end selv værelset. Men heldigvis var det kun for en nat. Ludvig ville gerne hjælpe med taskerne.


Vi brugte aftenen på at kigge rundt i det kvarter vi bord i. Det var tydeligt et kvarter med mange bankfirmaer og et hav af ens japaner i jakkesæt og slips.


På et hjørne stod det cyklende politi klar til at fange trafiksyndere. De fangede faktisk to biler mens vi kiggede på.


Det man kunne tro var en politibil var i virkeligheden en taxa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *