Sequoia National Park

Vi startede dagen med at køre fra Bakersfield op til Sequoia National Parken. En køretur på et par timer. Heldigvis gik den første del af turen på nærmest lige veje. Omkring Lake Kaweath begyndte bjergene at krølle vejen. Vi holdt en lille pause og nød udsigten over søen inden vi begyndte opstigningen.

Efter utallige hårnålesving ankom vi endelig til parken. Det var mærkeligt hvordan landskabet pludselig skiftede fra gule græsmarker og småbuske til store træer.

Sequoia National Parken indeholder utrolig mange store træer, og de var virkelig store, faktisk enorme. Så der var rig lejlighed til at kramme træer:

Det største træ var General Sherman træet. Det er vist det største i verdenen i volumen. Det var i hvert fald kolossalt. Det blev estimeret til et sted mellem 2000 og 3000 år gammelt:

Nogle af træer stod meget tæt sammen:

I et væltet træ havde man skåret et hul i så biler kunne passere under. Så det skulle Hyundai’en da også lige prøve:

Forenden af ca. 400 trin op var der et fantastisk udsigtspunkt. Der var nogle større skovbrande mod syd, og nogle mindre (kontrollerede) skovbrande i selve parken, så det gav en lidt diset udsigt. Den var dog stadig meget flot.

Efter en lang dag satte vi kursen mod Fresno, hvor vi ankom ud på aftenen. Godt trætte. Så her til aften har vi bare slappet af. Nu skal vi snart i seng. Godnat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *