Så er det tid til afgang

Så sidder vi i Toronto lufthavn og venter på at komme ombord på vores fly. Det har været en dejlig ferie med masser af sjove oplevelser. Vi tog af sted med en fordom om at amerika nok mindede om europa, men det må vi sande ikke holdt. På mange måder var det lige så nyt og spændende som asien. Bare på sin egen måde.

Engang i morgen tidlig lander vi i København.
8822245186_4d1d64bf8a_h

De sidste dage i Toronto

I går sov vi længe. Vi var vist ikke helt indstillet på Toronto tid. Da vi endelig kom op tog vi metroen op til Royal Ontario Museum. Det var et meget stort og godt indrettet museum.

I dag havde vi booket en tur til Niagara falls. Vi blev hentet i morges kl. 9 af en mini bus der kørte os derned. Første stop på turen var et Winery hvor vi smagte lidt på Canadisk vin.

Næste stop var byen Niagara-on-the-Lake. En fin lille by:

På vejens stoppede chaufføren også ved den verdensberømte attraktion “Floral clock”. Et ur lavet af blomster…. Vi tog vel omkring 1000 billeder af dette mesterværk:

Ved Niagara falls startede vi med at tage med Maid-of-the-mist. En båd der sejler helt tæt ind på vandfaldet. Vi blev godt våde af alt vandet der blev pisket op:

Efter bådturen nød vi vandfaldet og fik lidt at spise:

I morgen tager vi flyet tilbage til København. Det har været en spændende ferie, hvor vi både fik bekræftet og afkræftet mange fordomme om nordamerikanerne. Nu må vi vist hellere få pakket lidt så vi er klar i morgen.

Første dag i Toronto

Vi landede i morges meget tidlig i Toronto. Vi havde fået sovet lidt på flyet, desværre landede vi en halv time før planlagt, så vi fik ikke helt så meget søvn som vi kunne ønske os.

Da vi havde fået tjekket ind på hotellet tog vi en tidlig middagslur.

Friske og nogenlunde veludhvilet gik vi ud og kigge på byen, vi kom forbi CN tower, som Alice og Mads selvfølgelig skulle op i.

Det var meget højt og en flot udsigt, selvom det var en anelse skyet. Resten af dagen blev brugt på at tulle rundt i byen. Nu skal vi vist snart i seng igen 🙂

Vores køretur

[iframe width=”620″ height=”600″ frameborder=”0″ scrolling=”no” marginheight=”0″ marginwidth=”0″ src=”https://www.google.dk/maps/ms?msa=0&msid=209535971725040171402.00048b10363016dede559&hl=en&ie=UTF8&t=m&ll=35.24513,-117.845441&spn=5.059601,9.210853&output=embed”]

View Amerika tur in a larger map

Sidste dag i Californien

Så blev det vores sidste dag i Californien, vi startede igen dagen med Ullas lækre vafler. Da vi havde fået pakket taskerne og ordnet de sidste ting kørte vi afsted mod en tøjbutik vi havde fået anbefalet af Ulla og Caroline.

Alice og Kamilla elskede butikken, og hvis det ikke var fordi frokost sulten begyndte at melde sig kunne de sikkert have brugt langt mere tid derinde. Vi fik alle en ekstra bunke tøj til kufferten.

Efter vi havde fået frokost gik vi i en dyrebutik for at kigge hvad man kunne få af sjove ting til ens dyr. Og man kunne få mange sjove ting. F.eks. havde de en hel sektion med tøj til dyr. Så hvis man f.eks. var fan af San Francisco 49’s så kunne ens hund da også blive det.

Nu sidder vi i lufthavnen. Hyundaien er afleveret, den har gjort det godt, selvom vi har haft vores kampe med automatgearet. Vi nåede at køre omkring 2200 miles. Om en time og lidt til hoppe vi på flyet til Toronto, og hvis alt går efter planen lander vi deroppe i morgen tidlig tidlig.

Berkely og Napa valley

Vi er vist ikke for gode til at få blogget, men i går startede vi dagen med at spise morgenmad sammen med Ulla, LC og Caroline. Ulla lavede vafler, så det var tre mætte jyder der kørte afsted mod Berkely.

Vi startede med at parkere inde i uni parken og gik en lille tur i den, vi kom forbi et stort klokketårn, som vi fik lokket Kamilla med op i. Der var en fin udsigt over parken deroppe fra.

Da vi det var midt i sommerferien, var uni parken mest befolket af Koreranere og Kinesere der var ude og kigge efter studieplads til poden. Så vi hoppede i bilen og kørte op i bjerget bag parken, på vejen derop kom vi også lige forbi deres stadion. Det er et rimelig gammelt stadion, men der var godtnok plads til mange. Nu er uni sport også rimelig mange gange større her, end i DK.

Efter vi havde nydt udsigten over Berkely og San Francisco bugten, kørte vi ned i byen. Byen tiltrækker ud over asiatiske studerende også en hobe hippier. Det var en meget sjov blanding at betragte.

Byen var fyldt med spændende restauranter, vi fandt en lækker thailandsk restaurant.

Ud på eftermiddagen havde vi kigget nok på asiater, hippier og sjove butikker, så vi hoppede i bilen igen og kørte mod nord til Napa.

Området omkring San Francisco har utrolig mange forskellige klimaer, nede i selve byen er det koldt og skyet, på nord siden er der varmt og blå himmel, og i området omkring Napa er der åbenbart perfekt klima til vindruer. Så det blev til en smuk aften køretur op igennem Napa dalen. Vi fandt noget aftensmad i Napa inden vi satte kursen tilbage mod Novato.

Op og ned og op og ned

Nej – vi er ikke forsvundet!

Som skrevet bor vi hos Ulla, Lars Christian og Caroline i deres enorme “pap-hus” ca. 30 min nord for San Francisco i byen Novato. Vores lille hyundai blegner lidt i forhold til porschen og mercedesen i garangen… 🙂

Deres hjem er fantastisk og vi er saa taknemmelige for at vi må have lov til at bo hos dem nu vi er her. Tusind tak skal i have 🙂

Fredag tog vi forbi fishermann’s wharf paa pier 39 hvor vi kiggede paa turist ragelse og hilste paa de fine søløver inden vi tog til Novato. Aftens maden klarede Ulla i køkkenet og Lars Christian paa grillen… Uhm 🙂

Lørdag formiddag tog vi efter en dejlig morgenmad ind til byen… Vi skulle nemlig paa besøg i China town i San Fran og lege lidt turister.

Vi vandrede op og ned og op og ned af de stejle gader. Vi klatrede op i taarne og saa Golden Gate broen.

Vi forsoegte at faa billetter til en tur ud til Alcatraz, men det er umuligt her i sommerperioden, hvor man helst skal bestille uger i forvejen. Alcatraz blev derfor ogsaa observeret paa afstand.

Billederne kommer her:

Yosemite National Parken

Vi startede dagen med at køre fra Fresno til Yosemite national parken. Det er er mange mange flotte udsigter i parken, så vi fik taget en ordentlig bunke billeder af grantræer, granit sten og kombinationer af de to 🙂 Her er udvalgt et par stykker:

Efter en lang dag er vi nu ved at være klar til at hoppe i seng. I morgen sætter vi kursen mod vest, og regner med at ankomme hos Mads’s fætter Lars Christian ud på eftermiddagen.